Σάββατο 11 Αυγούστου 2012

Αποκαλυπτήρια Προτομής Juan de Fuca


ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ  ΑΠΟ ΤΟ ΒΗΜΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ  









Την Κυριακή, 5 Αυγούστου, 2012, σε μία εξαιρετικά σεμνή τελετή στην κεντρική πλατεία του Βαλεριάνου και με τη συμμετοχή πλήθους κόσμου, έγιναν τα αποκαλυπτήρια της Προτομής του Juan de Fuca.

Συγκεκριμένα σε μία ιδιαιτέρως εορταστική ατμόσφαιρα που επιμελήθηκαν τα Στελέχη της Τοπικής Κοινότητας Βαλεριάνου και ο Πολιτιστικός Σύλλογος Απανταχού Βαλεριανέων «το Κορώνι» παρουσιάστηκε όλη η ιστορική πορεία της σκέψης που σήμερα υλοποιήθηκε με τα αποκαλυπτήρια της προτομής του διάσημου θαλασσοπόρου.

Το έργο τέχνης ήταν μία ιδέα της Ομοσπονδίας που οικονομικά στήριξαν ο Πρόεδρος της, κ.Ι.Χιόνης, το Μέλος του Δ.Σ. κ.Γ.Στεφανίτσης και ο Δήμαρχος κ.Αλ.Παρίσης.

Ο καλλιτέχνης που επιμελήθηκε επιτυχώς την προτομή ήταν ο κ.Σπ.Χουρμούζης. Την προτομή πλαισίωσε ένα σύμπλεγμα έργων τέχνης που απεικόνιζε ένα «ναυτικό τιμόνι» της εποχής και ένα ιστιοφόρο. Η όλη σύνθεση άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις και κρίθηκε από το κοινό ως έργο υψηλής αισθητικής, δημιουργώντας ένα νέο επισκέψιμο σημείο εξαιρετικής σημασίας.

Την έναρξη της Εκδήλωσης ευλόγησε ο Πανοσιολογιότατος Πατήρ Γεράσιμος Φωκάς και ακολούθησαν χαιρετισμοί από :

- Α/Περιφερειάρχη, κ.Σ.Κουρή
- Δήμαρχο, κ.Α.Παρίση
- Επικεφαλής της Αξ.Αντιπολίτευσης, κ.Μ.Κοτσιλίνη
- Α/Δήμαρχο, κ.Σ.Σολωμό
- τ.Δήμαρχο, κ.Α.Ζαπάντη
- τ.Νομάρχη, κ.Γ.Μεταξά
- Επ.Πρόεδρο της Ομοσπονδίας, Δρ.Μ.Χιόνη 


Χαιρετισμό απέστειλε και η Βουλευτής κ.Α.Θεοπεφτάτου. 


Η προσκεκλημένη ομιλήτρια για το έργο και την ζωή του διάσημου Θαλασσοπόρου, Συγγραφέας κ.Ε.Λειβαδά, δημοσίευσε την σημαντική ομιλία της στο διαδίκτυο.

Ο Σύλλογος , μέσω του κ.Αρ.Λουρδά, βράβευσε τον Δήμαρχο κ.Αλ.Παρίση, τον Ακαδημαϊκό Καθ.Αθ.Φωκά, τους Ιατρούς Μαρίνο και Ηρακλή Χιόνη, τον Α/Δήμαρχο κ.Ε.Κεκάτο, τον τ.Νομάρχη κ.Δ.Λευκαδίτη, τον γλύπτη κ.Σ.Χουρμούζη, τον τ.Δήμαρχο κ.Α.Ζαπάντη, τον κ.Ι.Χιόνη και τον κ.Γ.Στεφανίτση.

Ο κ.Διον. Θωμάς σε ένα φορτισμένο συγκινησιακά λόγο, έκφρασε τις ευχαριστίες του προς τους Χορηγούς και τον Καλλιτέχνη που φιλοτέχνησε την προτομή, τόνισε την συνέπεια «έργου – λόγου» του Δημάρχου κ.Α.Παρίση και υπογράμμισε την συμβολή του Α/Δημάρχου κ.Ε.Κεκάτου και του κ.Διον.Λουρδά στην οργάνωση της όλης Εκδήλωσης.

Με τα αποκαλυπτήρια της Προτομής ολοκληρώθηκαν , επιτυχώς, οι Εκδηλώσεις της «Εβδομάδας Απόδημου 2012».
ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου